de Kleischuur

de Kleischuur

restaurant Gouda

  • Welkom
  • Ons verhaal
  • Impressie
  • Menu
  • Reserveren
  • Contact
  • Evenementen
  • Werken bij
Your browser does not support the video tag.

Lokale en Nederlandse ingrediënten

Bij De Kleischuur koken we met de seizoenen mee, met ingrediënten van Nederlandse bodem. We werken nauw samen met lokale boeren en gebruiken elk onderdeel van het product – van pit tot schil en van kop tot staart – om zo duurzaam mogelijk te werken.

Het Chef’s Menu laat je proeven wat de natuur op dit moment te bieden heeft. De gerechten wisselen regelmatig en worden met zorg samengesteld met verse ingrediënten van dichtbij. Groenten spelen de hoofdrol, met de optie om vis, vlees of kaas toe te voegen.

Liever à la carte? Met de Open Kaart kies je zelf wat je wilt eten per gang uit het volledige 6-gangen menu.

Borrelen bij de Kleischuur: van donderdag tot en met zaterdag ben je tussen 16:00 en 18:00 welkom voor een borrel met natuurwijn, lokaal bier, verrassende alcoholvrije dranken en onze huisgemaakte hapjes. Ambachtelijke streekproducten spelen hier de hoofdrol. Na 18:00 starten we met het diner. Toch later nog iets drinken? Loop gerust even binnen – als er plek is, ben je van harte welkom. Let op: borrelen is alleen reserveerbaar tot 18:00.

Voor groepen vanaf 7 personen bieden we een all-in arrangement. Neem contact op voor de mogelijkheden – we denken graag mee.

Onze menu’s

Chefs menu compact – 59

Amuses

Brood van “Das Brot” met groente spread

Witte asperge
aardbei milkshake | ui | crème gerookte pompoenpitten-miso | lavas | vlierbeskappertjes

‘Extra gerecht’
Oesterzwam op de barbecue
miso- glaze | emulsie van rode kool & mosterd + 10

Rode biet
tofu | savooiekool sprouts | algen zonnebloempitten | asperge
supplement kokkels + 7

Dhungar wortel
Friese woudboon tempeh | cranberry | pompoenpit yoghurt | paddenstoelen crème | tulpenbol | stoof van granen en pitten supplement wilde duif uit Nederland  + 8

Koji groenten of kaas + 14

Marshmallow
Bleekselderij | zwarte bes | shoyu ijs | krokante pitten | venkelzaad

Chefs menu compleet – 75

Amuses

Brood van “Das Brot” met groentenspread

Witte asperge
aardbei milkshake | ui | crème gerookte pompoenpitten-miso | lavas | vlierbeskappertjes

Brandnetel
Komkommer | mais relish | tuinboonblad | gerst

Oesterzwam op de barbecue
miso- glaze | emulsie van rode kool & mosterd

Rode biet
tofu | savooiekool sprouts | algen | zonnebloempitten | asperge
supplement kokkels + 7

Dhungar wortel
Friese woudboon tempeh | cranberry | pompoenpit yoghurt | paddenstoelen crème | tulpenbol | stoof van granen en pitten supplement wilde duif uit Nederland  + 8

Koji groenten of kaas + 14

Marshmallow
Bleekselderij | zwarte bes | shoyu ijs | krokante pitten | venkelzaad

Wij wisselen vaak van gerechten. Wij doen ons best om deze pagina up to date te houden.

Drank arrangementen:

Compact € 34,- | halve glazen € 20,- non alcoholisch € 28,-
Compleet € 51,- | halve glazen € 30,- non alcoholisch € 40,-

Wijn los per glas heel 9 | half 5,5
Wijnen per fles, vraag naar onze wijnkaart

Onze wijnen worden met zorg geselecteerd door Bart Reinders, sommelier en bedrijfsleider. Hij kiest voor louter Europese en duurzame wijnen. Wij werken hierbij samen met Vleck wijnen Utrecht en Smaragd wijnen Amsterdam.

We werken met een ECOtap om ons kraanwater te zuiveren. Wij serveren onbeperkt plat en bruiswater voor 3,- p.p. in samenwerking met stichting SUP Clean UP.

Contact

Vest 2
2801 VC Gouda
(0182) 359 084
post@dekleischuur.nl


Privacybeleid

Openingstijden

Dinsdag & woensdag 17.30 tot 23.00 uur open voor diner.
Donderdag t/m zaterdag vanaf 16.00 geopend voor borrel en vanaf 17.30 voor diner.
Borrels, bruiloften en bijeenkomsten op afspraak.

Parkeren

Wij hebben een aantal privé-parkeerplaatsen waar je gebruik van mag maken. Reserveren is helaas niet mogelijk. Op 5 minuten lopen langs het water is parkeergarage Q-Park Bolwerk (Sint Mariawal 3).

Route

© 2025 de Kleischuur theme development by Workshop for Web