Lokale en Nederlandse ingrediënten
Bij De Kleischuur koken we met de seizoenen mee, met ingrediënten van Nederlandse bodem. We werken nauw samen met lokale boeren en gebruiken elk onderdeel van het product – van pit tot schil en van kop tot staart – om zo duurzaam mogelijk te werken.
Het Chef’s Menu laat je proeven wat de natuur op dit moment te bieden heeft. De gerechten wisselen regelmatig en worden met zorg samengesteld met verse ingrediënten van dichtbij. Groenten spelen de hoofdrol, met de optie om vis, vlees of kaas toe te voegen.
Liever à la carte? Met de Open Kaart kies je zelf wat je wilt eten per gang uit het volledige 6-gangen menu.
Borrelen bij de Kleischuur: van donderdag tot en met zaterdag ben je tussen 16:00 en 18:00 welkom voor een borrel met natuurwijn, lokaal bier, verrassende alcoholvrije dranken en onze huisgemaakte hapjes. Ambachtelijke streekproducten spelen hier de hoofdrol. Na 18:00 starten we met het diner. Toch later nog iets drinken? Loop gerust even binnen – als er plek is, ben je van harte welkom. Let op: borrelen is alleen reserveerbaar tot 18:00.
Voor groepen vanaf 7 personen bieden we een all-in arrangement. Neem contact op voor de mogelijkheden – we denken graag mee.
Onze menu’s
Chefs menu compact – 59
Amuses
Brood van “Das Brot” met groente spread
Witte asperge
aardbei milkshake | ui | crème gerookte pompoenpitten-miso | lavas | vlierbeskappertjes
‘Extra gerecht’
Oesterzwam op de barbecue
miso- glaze | emulsie van rode kool & mosterd + 10
Rode biet
tofu | savooiekool sprouts | algen zonnebloempitten | asperge
supplement kokkels + 7
Dhungar wortel
Friese woudboon tempeh | cranberry | pompoenpit yoghurt | paddenstoelen crème | tulpenbol | stoof van granen en pitten supplement wilde duif uit Nederland + 8
Koji groenten of kaas + 14
Marshmallow
Bleekselderij | zwarte bes | shoyu ijs | krokante pitten | venkelzaad
Chefs menu compleet – 75
Amuses
Brood van “Das Brot” met groentenspread
Witte asperge
aardbei milkshake | ui | crème gerookte pompoenpitten-miso | lavas | vlierbeskappertjes
Brandnetel
Komkommer | mais relish | tuinboonblad | gerst
Oesterzwam op de barbecue
miso- glaze | emulsie van rode kool & mosterd
Rode biet
tofu | savooiekool sprouts | algen | zonnebloempitten | asperge
supplement kokkels + 7
Dhungar wortel
Friese woudboon tempeh | cranberry | pompoenpit yoghurt | paddenstoelen crème | tulpenbol | stoof van granen en pitten supplement wilde duif uit Nederland + 8
Koji groenten of kaas + 14
Marshmallow
Bleekselderij | zwarte bes | shoyu ijs | krokante pitten | venkelzaad
Wij wisselen vaak van gerechten. Wij doen ons best om deze pagina up to date te houden.
Drank arrangementen:
Compact € 34,- | halve glazen € 20,- non alcoholisch € 28,-
Compleet € 51,- | halve glazen € 30,- non alcoholisch € 40,-
Wijn los per glas heel 9 | half 5,5
Wijnen per fles, vraag naar onze wijnkaart


Onze wijnen worden met zorg geselecteerd door Bart Reinders, sommelier en bedrijfsleider. Hij kiest voor louter Europese en duurzame wijnen. Wij werken hierbij samen met Vleck wijnen Utrecht en Smaragd wijnen Amsterdam.
We werken met een ECOtap om ons kraanwater te zuiveren. Wij serveren onbeperkt plat en bruiswater voor 3,- p.p. in samenwerking met stichting SUP Clean UP.